کاربردهای سونوگرافی آنومالی | سونوگرافی پستان اصفهان

بررسی کاربردهای سونوگرافی آنومالی

در هفته بیستم بارداری، این واقعیت کاملاً غرق می شود که شما مادر خواهید شد! کودک خود را مدت طولانی با خیال راحت در شکم خود حمل کردید و یک محیط پرورش دهنده برای کودک کوچک خود ایجاد کردید. اما مسئولیت شما به اینجا ختم نمی شود. در واقع، این تازه شروع شده است. در مطلب امروز سایت مرکز رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان به بررسی کاربردهای سونوگرافی آنومالی می پردازیم.

مطمئناً دست انداز کوچک شما تمام توجه را به خود جلب کرده و توصیه ها و سخنان باید از هر جهت برای شما سرازیر شود. در اینجا یکی از این توصیه ها وجود دارد که باید دقیقاً از آن پیروی کنید. از آن جا که هفته بیستم برای مادر و کودک مهم است، اسکن ناهنجاری را از دست ندهید. حتی می توانید مادر بودن را برای آن انتخاب کنید. در مادران، پزشکان ما در طول بارداری با شما خواهند بود و با استفاده از معاینات فیزیکی، آزمایش های آزمایشگاهی و سونوگرافی، هرگونه عارضه بارداری را رد می کنند و مراقب آن خواهند بود.

سونوگرافی آنومالی در اواسط بارداری یک سونوگرافی است که بین هفته هجدهم و بیست و یکم بارداری انجام می شود. تا از نزدیک جنین و رحم را بررسی کنیم و ایده ای در مورد خوابیدن جفت داشته باشیم.

هدف از این نوع سونوگرافی، یافتن هرگونه ناهنجاری جسمی عمده در کودک در حال رشد است. سونوگرافی می تواند یک تصویر دو بعدی سیاه و سفید تولید می شود که نمای جانبی کودک در رحم را می دهد. این تصویر صورت و دستان کودک را در ۲۰ هفتگی نشان می دهد و به متخصص رادیولوژیست اطلاعاتی درباره آنچه در داخل است می دهد.

مطالعه بیشتر: نکات مراقبتی برای انجام سیستوسکوپی

علل انجام سونوگرافی آنومالی

در طول بارداری انواع غربالگری های و سونوگرافی های دوران بارداری انجام می شود. تا هر گونه ناهنجاری در جنین در همان ابتدا شتخیص و ردمان شود. اما این نوع از اسکن ناهنجاری در اواسط بارداری برای بررسی هرگونه ناهنجاری جسمی در نوزاد در حال رشد انجام می شود. اگرچه نمی تواند هر مشکلی را برطرف کند، اما به رادیولوژیست ایده ای در مورد استخوان های کودک، قلب، مغز، نخاع، صورت، کلیه ها و شکم کودک می دهد و به متخصص اجازه می دهد شرایط زیر را شناسایی کند (برخی از موارد که بسیار نادر هستند):

  • آنانسفالی
  • فتق دیافراگمی
  • گاستروشیزی
  • اکومفالوس
  • اسپینا بیفیدا
  • آگنیزس کلیه دو طرفه
  • دیسپلازی اسکلتی اسکلال
  • سندرم ادواردز یا T18

اغلب اسکن نشان می دهد که کودک در حال رشد طبیعی است. اما در چند مورد متخصص سونوگرافی مشکلی را پیدا می کند یا به آن مشکوک می شود.

چگونگی تفسیر نتایج سونوگرافی سینه | سونوگرافی پستان اصفهان

نحوه انجام سونوگرافی آنومالی

در این سونوگرافی نیازی به پر کردن مثانه نمی باشد زیرا در این دوره شکم به اندازه ایی بزرگ شده است. که می توان از راه اسکن شکم تصویر های خوبی را دریافت کرد. ابتدا ژل ها به شکم شما مالیده می شود. و پروب بر روی شکم شما حرکت داده می شود متخصص سونوگرافی قسمت های مختلف بدن جنین را اندازه گیری و بررسی می کند. در سونوگرافی استخوان های جنین در اسکن سفید رنگ ظاهر خواهند شد. و قسمت های نرم بدن به رنگ خاکستری مشخص می شوند و مایع آمنیوتیک در رحم مادر به رنگ سیاه در سونوگرافی دیده می شود.

تشخیص دادن نقایص جنین در اسکن آنومالی

متخصص در زمان سونوگرافی آنومالی، یک لیست از اختلالاتی که امکان دارد جنین داشته باشد را در اختیار دارد تا بتواند آن ها را کنترل کند.

این اختلالات امکان دارد مسئله ی حادی باشد و زندگی جنین را به خطر بیاندازد که بعد از به دنیا آمدن نوزاد بتوان آن را درمان کرد. اگر در زمان اسکن اختلالات قابل درمان تشخص داده شود متخصص پزشک را مطلع می کند که به محض اینکه نوزاد به دنیا آمد مراقبت های مورد نیاز را انجام دهند و درمان را شروع کنند. بیشتر اختلالات موجود در لیست متخصص بسیار کمیاب می باشد و هیچ نگرانی نباید در این خصوص داشت.

راه های ارتباط با مرکر رادیولوژی و سونوگرافی سرو

بیشتر اختلالات مانند: آنانسفالی مشکلات نواحی شکم دست و پا و نقص های لوله ی عصبی و حتی مشکلات کلیه به احتمال زیادی تشخیص داده می شود . اما بعضی از اختلالات هم چون مشکلات قلبی و عروقی یا هیدروسفالی انسداد دستگاه گوارش یا فتق دیافراگم تنها در نیمی از موارد این مرحله تشخیص داده می شود.
سونوگرافی آنومالی هنگامی انجام می شود. که مثانه پر باشد برخی از پرسنل از بیمار تقاضا دارند که یک لیتر مایع را پیش از انجام سونوگرافی مصرف کنند. برای بیشتر زنان باردار این مسئله بسیار ناراحت کننده است و دیگر زنان باردار هیچ گونه دردی را از مثانه پر متوجه نمی شوند.

اما توصیه می شود افرادی که از این موضوع دردی را احساس می کنند. این موضوع را تحمل کنند چون مایع سریعی می باشد. مایعی که در مثانه موجود است. به تکنسین کمک می کند. که بهتر و واضح تر جنین را مشاهده کند و هنگامی که دیگر به مایع احتیاجی نباشد فرد می تواند مثانه خود را خالی کند.

در هنگام این نوع سونوگرافی فرد می بایست روی یک میز دراز بکشد و سونوگرافی کننده مبدل را روی شکم حرکت دهد که به همین منظور تصاویری از جنین بر روی مانتیور منتشر می شود که پزشک آن را به بیمار شرح می دهد.

 


مطالب پیشنهادی:

علل پر بودن مثانه پیش از سونوگرافی

تشخیص عفونت ادرار با سونوگرافی

نکات مهم درباره عکس رنگی کلیه (IVP)

Leave a Comment